Kees van Nieukerken

John Pater Architect AvB

Kees van Nieukerken en BP+Architectuur

BP+Architectuur is sinds 1993 actief in het "Zwolse" en gevestigd in het mooie Wipstrikkwartier. Kees van Nieukerken stamt uit een bekend architecten geslacht dat tot in de 2e helft van de 20 ste eeuw aandacht vragende projecten heeft gerealiseerd. Kees heeft o.a. zijn sporen verdiend in de jaren tachtig bij de restauratie en historische reconstructie van bouwkundige ornamenten in de tuinen van Paleis het Loo. Zijn ervaringen uit deze tijd zijn van wezenlijk belang voor ingewikkelde restauratie projecten in de huidige tijd. Daarnaast, eigenlijk aanvullend op, heeft nieuwbouw, of de combinatie van nieuw en bestaand, een belangrijk aandeel in de huidige interesse en bouwproductie van het bureau.

John Pater Architect AvB en BP+Architectuur

In 2005 heeft John Pater Architect AvB zich aangesloten bij BP+Architectuur. Het is prettig om gezamenlijk te brainstormen en inspirerende projecten te laten ontstaan. John heeft zijn brede ervaringen bij enkele Zwolse Architectenbureau’s opgedaan. Daarnaast was hij jaren landelijk actief met aansprekende projecten voor diverse opdrachtgevers. John ontleent zijn basis aan o.a. conceptuele architectuur, waarin de opleiding aan de Arnhemse Academie van Bouwkunst een belangrijke rol heeft gespeeld. Naast moderne architectuur is de oude stad een belangrijke inspiratiebron. Zwolle is een stad met een rijke historische bebouwing, hier is in de loop der tijden nogal wat van verloren gegaan. Gelukkig zijn er meer en meer opdrachtgevers die recht willen doen aan deze historie, waarin bijvoorbeeld de combinatie van monumentaal en nieuw samen een toekomst vinden.

Ontwerp activiteiten BP+Architectuur

Onze ontwerp en bouwactiviteiten vormen een brede differentiatie met betrekking tot bouw typologieën. We realiseren projecten in het buitengebied, binnen vinex locatie’s of het beschermd stadsgezicht. Dit gaat dan niet alleen over het bouwen of herbestemmen, het restaureren of historisch reconstureren van woningen, maar ook over rijksmonumenten, winkels, kantoren, bedrijfspanden, horeca panden, kerkgebouwen, schuren en landgoederen. Een goed ontwerp kan niet ontstaan zonder een betrokken opdrachtgever. De interactie tussen toekomstig eigenaar cq belegger en architect is van wezenlijk belang. Deze factor stelt ons als architect in staat om de wensen van onze opdrachtgevers te vertalen naar een duurzaam en esthetisch verantwoord resultaat.